Op een ochtend met Alessio Bianchi en de Bach Flowers

Graag publiceren we de bijdrage van Alessio Bianchi dat in de context van het evenement Wandelen naar kruiden luisteren hij sprak over het belang van de Bachbloesems. Iedereen die Alessio wil volgen en contact met hem wil houden, kan een like op zijn pagina plaatsen Alessio's bloemen.

Zondag 19 Mogen we dansten tussen de emoties, de gemoedstoestand en de sterke schakeringen van de Bach bloemen. Deze therapie wordt ook gezegd Flower Therapy omdat het de administratie betreft van de Essences ontdekt door Edward Bach. Bach heeft ons een sterke methode nagelaten om onze emoties te laten evolueren door 38 Flowers, die elk een wisselwerking met je hebben en ons helpt om de ervaringen te begrijpen die op dat moment ervaren moeten worden. Ze zijn verdeeld in 5-klassen en elk van hen is met elkaar verbonden en verbonden met een behoefte. De floristapeuta begrijpt via een dialoog met de persoon uit zijn woorden en verhalen wat hem het meest raakt.

We begonnen ons gesprek met de introductie van de charismatische figuur van Bach, hoe hij in zijn leven besloot om zijn levenspad verschillende keren te veranderen. Luisteren naar wat zijn ziel nodig had, hoe weg te komen uit de conventies van het moment om zijn weg te zoeken en te luisteren naar wat de bloemen te vertellen hadden. Nadat hij arts en homeopaat was, besloot hij dat geen van deze paden hem volledig kon bevredigen, omdat geen van beiden in staat was om de noodzakelijke zorgresultaten voor zijn normen te behalen.

Vanaf hier begon de zoektocht naar de bloemen, die was samengesteld uit verschillende stappen om "ze allemaal te vinden". Elk van de 38 heeft, zoals we eerder zeiden, een wisselwerking met een bepaalde emotie of evolutionaire staat die ons gevangen houdt. Van de angst voor de toekomst, tot het niet nemen van beslissingen of het nooit waardig voelen. Een van de dingen die het meest dringend was voor Bach was dat de essenties "puur" moesten zijn, in feite zijn de 38 allemaal spontane planten, laat geen belangrijke farmacologische effecten zien en geen ervan is giftig.

Een andere vraag van Bach was hoe deze informatie te extraheren en beschikbaar te maken zonder de boodschap te veranderen. De oplossing kwam met de twee methoden: de zonnebrand en kookpunt. Via deze procedures verkrijgen we een geïnformeerd water van de berichten die de Bloemen ons door de aanname zullen geven. Zondagmorgen, zoals tijdens de conferenties die ik houd, speel ik een spelletje met de aanwezigen. Verspreiden op een tafel met foto's van de bloemen en vraag om een ​​of twee te kiezen om te "voelen" dat zonder denken is, in een impuls.
Zodra iedereen heeft gekozen, begint het met een beschrijving van de belangrijkste kenmerken van de bloem, van emoties en aanverwante lessen. Als we een bepaalde Essentie kiezen, is dat omdat het wil communiceren wat we in onszelf moeten zien en accepteren, om lichter te zijn en om een ​​kledingstuk uit te doen dat we niet langer nodig hebben.

De therapie met de bloemen moet worden gericht om een ​​doel te bereiken, om een ​​knoop los te maken en als we eenmaal klaar zijn kunnen we besluiten om te stoppen omdat we weer sterk zijn en we beter naar onze ziel kunnen luisteren. De Essences wijzen ons de weg, ze ondersteunen ons, maar ze zullen nooit hun boodschap aan ons opleggen, ze zullen altijd aan onze zijde staan ​​en ons helpen sluiers te laten vallen, maar het is aan ons om te beslissen of we het doen of niet.

Bach sprak nooit over negatieve emoties of slechte ervaringen, maar gaf de Bloemen alleen de positieve betekenissen die de Bloem van Vergiffenis, de Bloem van Moed enz. Zijn. Dus alleen van wat ze zijn hun potentieel en wat ze moeten ontwaken in ons.

Ik wou dat je ze kon ontmoeten en hun "delicatesse" kon proberen ... het zal schokkend zijn ...

Laat een reactie achter

Il tuo indirizzo email non Sarà pubblicato. Verplichte velden zijn gemarkeerd *