Trekking op de Conca-rivier: een dag wandelen in een natuurlijke oase

Misschien weet niet iedereen dat Cattolica niet alleen een plaats is waar vakantie betekent bruinen in de zon en rondspetteren in de Adriatische Zee. Dankzij een beleid van bescherming van de naturalistische oases door de gemeenten Cattolica en Misano Adriatico, is het zelfs mogelijk geweest om een ​​prachtig natuurpark te creëren dat achteraf de Conca rivier van de mond tot de steden van Morciano di Romagna e San Clemente, ongeveer 15 kilometers vanaf het startpunt. Het pad bestaat uit twee paden die de Conca-rivier volgen op elk van de twee banken, het vertrek om de zuidoever is ingesteld door Katholiek en kan worden bereikt vanaf het stuk strand gelegen tussen de rivieren Ventena en Conca (kant van Cattolica), of van de stad Portoverde die toegang heeft tot de noordoever van de Conca en die ook een adembenemend uitzicht biedt.

Samen met een paar vrienden stak ik de noordoever over en vervolgens vanuit Portoverde. Om de stad Morciano di Romagna te bereiken, duurt het ongeveer 2 uren wandelen (in een goed tempo) omdat de te overbruggen afstand ongeveer is 9 km. Ik zou willen voorstellen om deze kant van de rivier in overweging te nemen als je een meer betaalbare route wilt, de zuidelijke kust biedt in feite een ongelijkmatiger route, vooral het stuk dat langs de rivier loopt. Riviera Golf en die in een groot riet passeert en niet gemakkelijk te lopen is.

Tijdens de wandeling kunt u een gevarieerde lokale fauna tegenkomen: damhert, hazen, fazantenen vele soorten vogels met ornithologische observatieposten verspreid over de hele plaats. Het is daarom raadzaam om een ​​camera met een goede telelens mee te nemen om dieren te vangen zonder hun delicate ecosysteem te verstoren. Het pad is gemakkelijk via een platgetreden pad, omzoomd door boomstammen langs de randen, zodat je het pad gemakkelijk kunt herkennen en wegblijven van kleine overstromingen op regenachtige dagen.

De flora en de panorama's die kunnen worden bewonderd tijdens de reis die u van het Romagna-strand naar Morciano di Romagna, het hart van het achterland van Romagna, zal leiden, is zonder twijfel van grote waarde en van een zekere schoonheid. Meer dan duizend woorden zijn de foto's die ik heb gemaakt waard en die ik hieronder in deze galerij voorstel. Als iemand geïnteresseerd is in meer informatie over deze trekkingroute, neem dan contact met me op via het contactformulier. Ik zal u graag alle informatie verstrekken die u nodig hebt om deze prachtige natuur- en landschapsoase te ontdekken die maar weinig mensen kennen, en het is echt jammer .

  8 Reacties

 1. vilma
  April 17 2016
  Antwoorden

  Is de route vanaf Portoverde (noordoever) zelfs met een wandelwagen haalbaar?

  vrij

  • Marco Belemmi
   April 17 2016
   Antwoorden

   Ja, maar met moeite. Het pad is gemaakt van grind en heeft veel hoogteverschillen, dus je moet je committeren om het aan te pakken met een wandelwagen, beter als het is uitgerust met grote wielen. Nog beter zou zijn om het pad met de baby in een draagzak te lopen (waar mogelijk).

 2. bruin Pirozzi
  22 september 2017
  Antwoorden

  het precieze vertrekpunt in Porto verde waar het is

  • Marco Belemmi
   22 september 2017
   Antwoorden

   Aan de monding van de rivier Conca ... In de praktijk komt van Cattolica op de kustweg, net voorbij de brug over de rivier Conca is de ingang van het pad rechts, begrensd door houten palen ... Volg het pad en start de route naar San Clemente als je wilt ...

 3. Valeria Ferioli
  Juli 4 2018
  Antwoorden

  Ik zou graag precies willen weten wat het pad te voet binnen in het park moet zijn.
  Dank

  • Marco Belemmi
   Juli 4 2018
   Antwoorden

   Het pad is uniek, dus het is onmogelijk om fouten te maken, beginnend bij de monding van de Conca-kant van Portoverde en het bereiken van S. Clemente, het is een enkel pad dat langs de rivier loopt, er zijn geen andere paden

 4. Martina
  Juni 30 2019
  Antwoorden

  Is het mogelijk om met een hond te lopen?

  • Marco Belemmi
   Juni 30 2019
   Antwoorden

   Natuurlijk, ja, het is inderdaad aan te raden!

Laat een reactie achter

Il tuo indirizzo email non Sarà pubblicato. Verplichte velden zijn gemarkeerd *

Translate »